Naše první slohy

10.10.2017 16:47

 

Nela Štorková

Netopýřice dlouhonohá žije na louce. Má dlouhé vlasy a lehké šaty. Živí se převážně žaludy a kaštany. Den tráví v chaloupce nebo venku. A v zimě spí v chaloupce.

Jiří Matoušek

Jožina chechtavá žije v bažině. Je zelená a špinavá. Živí se listím a masem. V létě žere hlavně Pražáky. Je trochu roztomilá i strašidelná. Měří třista metrů.

Štěpán Káš

Pavoukovice nohatá leze hlavně do bytů. Je černá. Většinou se živí mouchami a šitím pavučin. Zimu tráví tak, že je zalezlá ve sklepě.

Nela Šikanedrová

Koule skvrnitá žije v lese a straší. Má vlasy ze sena a je špinavá. Živí se žábami a masem. Na léto je zalezlá a v zimě se kouluje.

Jiřík Stehlík

Krvav obecný žije ve skalách. Má rudé oči, měří tři metry a z rukou mu vyrostly čtyři drápy. Zvečera je od krve, protože se živí syrovým masem. Tráví zimu v jeskyni a jde z něj strach.

Jana Husáková

Krvavka obecná žije v lese. Živí se mechem a vypadá jako liška. V létě je na louce a zimu tráví v jeskyních. Všichni se jí bojíme.

Šimon Valenta

Rita skvrnitá žije v močálovém prostředí. Je roztomilá a den tráví ve špičkách stromů, kde jí listy,šišky, kaštany a žaludy. Zimu tráví ve skalách, kde straší zvířata. Vysoká je pouhých pět cm a je jí deset let.

Ema Nováková

Mara divá žije v černém lese. Vypadá jako žlutočerná vosa. živí se listy a pavouky. V zimě straší a ve dne se ukrývá v lese. Jde z ní strach.

Jindra Recina

Ducháčkové skalní žijí v rozbořeninách nebo opuštěných hradech. Jsou průhlední. Rádi přes den prolézají skrz zdi. V noci straší na cimbuří, přes den se houpají na větvích stromů a jedí šišky. Živí se pouze mršinami.

Eliška Černá

Upířina zubatá se může objevit všude. Má světle zelenou pleť. Má dlouhé ostré drápy a působí strašidelně. Nevadí jí teplo ani zima.