DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K JÍDELNÍČKU

jídelníčky najdete na www.strava.cz

svačiny na říjen

V kuchyni naší školní jídelny vaříme veškerá jídla tradičními postupy podle receptur pro školní jídelny schválených ministerstvem školství a za neustálého dohledu pracovnic Hygienické stanice Beroun.

Jídla vaříme z čerstvých, chlazených nebo hluboce zamražených základních surovin, které neobsahují žádné glutamáty. Tyto základní suroviny nám dodávají jen dodavatelé, kteří splňují veškeré hygienické požadavky na dodávané suroviny například fi. Bidvest (chlazené nebo mražené maso a ryby, mražená zelenina, mouky, tuky, těstoviny, mléčné výrobky), firma Broj (čerstvá zelenina a ovoce), firma Kompek (chleba, pečivo) firma AG FOODS Group (čaje) atd.

Jídelníček sestavujeme na základě předpisu Ministerstva zdravotnictví ČR  Nutriční doporučení pro sestavování jídelních lístků ve školních jídelnách. Omezujeme používání uzenin, tavených sýrů (nahrazujeme čerstvým sýrem Lučina) a cukrů. Do jídel zařazujeme doporučené výživové suroviny jako např. cizrnu, bulgur, pohanku, jáhly atd.

Pokud je v jídelníčku v menu u oběda uveden ovocný jogurt, dostávají ho žáci základní školy během velké přestávky.

 

Podrobnější informace nebo dotazy  rádi  zodpovíme u hlavní kuchařky paní Čermákové nebo hospodářky  jídelny  paní Maškové.

 

V Chyňavě

  6.12.2016